« Tillbaka till senaste års nyhetsarkiv
 
 
18-02-03
Tät toppstrid - bränslproblem stoppade fighten i Vännäs!

Patrik och Göran inlede starkt med två sträcksegrar under rallyts inledande två sträckor o övertog ledningen i klassen efter femte sträckan.

På SS7 fick han ett motorstopp och tappade ledningen men hade med två återstående sträckor 14,6 sekunder upp till ledaren och hela 48 sekunder ner till trean Elias Lundberg.

Dessvärre tog det roliga slut på SS8:
- Bilen började hacka. Vet inte riktigt vad det är. Men det är något med bränslet och var bara att bryta, säger en mycket besviken Patrik.

Patrik och Göran siktar in sig på revansch under Östersund Winter Rally 23-24 februari

Rallyt tidigare sträckor neröver
Patrik och Göran tvåa efter fredagens sträckor!
Patrik och Göran ligger i topp med Johan Andersers nybyggda BMW Grupp H efter fredagens tre körda sträckor i Rally Vännäs.

De inledde med tredje tid där Elias Lundberg var snabbast, 0,9 sekunder före Stefan Jonsson och 3,2 före Patrik och Göran.

På sträckan fick de andra snabbaste tid, 4,3 sekunder efter Stefan Jonsson.

Dagens tredje och sista sträcka blev de än en gång trea, 8,3 sekunder efter Stefan Jonsson. Tvåa blev Kristian Johansson.
- Vi har haft skitkul i bilen och jag är riktigt nöjd med vår insats så här långt, trots min rattrost. Idag var de svåraste, smalaste och bökigaste sträckorna för vår del. Jag tror att morgondagens sträckor kommer passa oss mycket bättre. Och gå i dagsljus, säger Patrik med ett skratt.

Därmed är de med och slåss i toppen av rallyt inför morgondagen.
I morgon körs sex sträckor, men dessvärre blir det ingen uppdatering förrän efter rallyts slut.